Lucian Heiuş, deputat liberal: Pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie, acest lucru ar trebui să se întâmple „în trepte"

Deputatul liberal Lucian Heiuş a declarat, la Deva, că pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie, însă a precizat că, în opinia sa, acest lucru ar trebui să se întâmple "în trepte", în aşa fel încât pensiile mai mici să aibă o creştere mai mare, iar pensiile de peste 10.000 de lei să nu crească deloc, scrie Agerpres.

Parlamentarul liberal a menţionat că, deocamdată, nu poate avansa o cifră referitoare la creşterea pensiilor, cel mai probabil acest aspect urmând să fie stabilit în luna august, când se va cunoaşte execuţia bugetară şi se va face o analiză pe acest capitol.

"Este clar că pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie. Dacă mă întrebaţi astăzi cu ce cuantum, nu vă pot spune, dar sigur se vor majora. Din punctul meu de vedere, această majorare ar trebui făcută în trepte - cei cu pensii mici să primească o majorare mai mare, iar cu cât creşte valoarea pensiei, procentul (de creştere - n.red.) să fie tot mai mic. Iar pensiile nesimţite, care depăşesc 10.000 de lei, să nu fie majorate deloc", a afirmat deputatul Lucian Heiuş, într-o conferinţă de presă.

El a mai arătat că Guvernul va prezenta, săptămâna viitoare, un program de relansare a economiei româneşti, apreciind că acesta va cuprinde măsuri active, prin care statul va susţine o parte din salariile unor categorii de angajaţi, inclusiv în cazul celor care, după ce au lucrat în străinătate, au revenit acasă în timpul pandemiei şi doresc să lucreze acum în ţară.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri