Ministrul Economiei: Veţi vedea că de la 1 iulie va scădea preţul la gaze naturale

Preţul la gaze naturale va scădea de la 1 iulie, indiferent dacă furnizorii o vor face de acum, de la 1 iulie sau după acea dată, iar faptul că acum oferă aceleaşi preţuri sau mai mici cu 2 lei nu înseamnă că lucrurile vor rămâne aşa, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

"Una e să faci cu mâna ta o catastrofă, cum a fost acea Ordonanţă 114 făcută de acel Guvern PSD, şi alta este să se întâmple această catastrofă, cum este această pandemie care încă nu a trecut şi cum noi o gestionăm şi cred că o gestionăm foarte bine. Şi să revenim la energie. Am promis prin programul de guvernare că vom scădea preţurile în urma liberalizării. Veţi vedea că de la 1 iulie va scădea preţul la gaze naturale, indiferent dacă unii furnizori vor scădea acest lucru acum sau o vor face la 1 iulie sau după 1 iulie imediat. Faptul că ei oferă aceleaşi preţuri în facturi sau cu 2 lei în bătaie de batjocură asta nu înseamnă că aşa vor rămâne lucrurile”, a declarat Ministrul Economiei.

„Faptul că am promis că vom defini consumatorul vulnerabil până la final de an aşa vom face. Ne vom ţine de cuvânt. Nu am putut să spunem că-l facem până la 1 iunie, pentru că nu ne ţineam de cuvânt. Dacă promiteam ceva şi nu făceam, puteaţi să spuneţi: nu am fost de acord cu acea dată de 1 iunie şi am spus până la 31 decembrie. Şi o vom face, pentru că 1 ianuarie 2021, atunci când vom liberaliza preţul la energie electrică, trebuie să ne prindă pregătiţi. Oamenii care cu adevărat au nevoie de susţinere s-o aibă prin acest consumator vulnerabil, această schemă de susţinere a consumatorului vulnerabil", a spus Popescu.

Ministrul a precizat că se negociază la Bruxelles şi se finalizează programul de creştere a reţelei de distribuţie gaze naturale. El a susţinut că România are prin redirecţionarea de fonduri din POIM pe energie 200 de milioane de euro anul acesta pentru programe pilot de creştere a reţelei inteligente de gaze naturale.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Spania își redeschide granițele turiștilor europeni la 1 iulie
Setari Cookie-uri