Ministerul Finanțelor vrea să scutească de impozit firmele din sectorul Horeca timp de 90 de zile

Ministerul Finanțelor vrea să scutească firmele din domeniul Horeca de plata impozitului pentru o perioadă de 90 de zile din acest an, iar companiile care organizează jocuri de noroc sunt scutite de plata taxelor specifice pe perioada stării de alertă, dat fiind că activitatea lor este suspendată, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență pus marți în dezbatere publică și care va fi discutat în ședința de guvern de astăzi, scrie G4media.ro.

Ministerul Finanțelor vrea să scutească de plata TVA livrările, importurile și achizițiile intracomunitare de măști de protecție individuale și de ventilatoare mecanice pentru contituirea rezervei strategice a UE – ambele fiind echipamente necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Mai mult, până la 25 octombrie ar urma să nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, conform Codului de procedură fiscală, pentru obligațiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020, reglementată de art. VII din OUG nr. 29/2020.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că restaurantele s-ar putea deschide la 1 iulie.

Premierul Ludovic Orban a declarat, recent, că deschiderea restaurantelor în spaţii închise este o măsură prematură, care poate duce, potrivit evaluării de risc epidemiologic pe care a făcut-o, la o creştere a numărului de infectări cu noul tip de coronavirus,

Citeste si:
Curtea de Apel suspendă decizia de reorganizare a Ministerului...
Curtea de Apel suspendă...

O nouă serie de măsuri de relaxare sunt aplicate de luni pe teritoriul României, între acestea numărându-se deschiderea mall-urilor, cu excepţia restaurantelor, cafenelelor, locurilor de joacă, sălilor de jocuri şi cinematografelor situate în interiorul acestora, precum şi deschiderea piscinelor exterioare şi a sălilor de sport/fitness. De asemenea, se reiau zborurile spre și dinspre 17 țări.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri