Ministrul Finanțelor: Avem un început al revenirii economice, un început de V

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat că datele Institutului Naţional de Statistică (INS) cu privire la indicele producţiei industriale şi cifra de afaceri în industrie, pentru luna mai, arată „un început de V” creşterii economice în România, scrie Agerpres.

„A fost obiectivul acestei guvernări şi obiectivul meu personal acela de a avea o economie care să îşi revină cât mai rapid. Am spus, din primul moment, că măsurile pe care le luăm vor duce la o revenire a economiei din trimestrul III. Şi aş vrea să vă dau şi o veste bună astăzi. Institutul Naţional de Statistică arată clar pentru producţia industrială, luna mai, avem un început al revenirii, un început de V, atât pentru indicele producţiei industriale, cât şi în ceea ce priveşte cifra de afaceri în industrie, creşteri faţă de luna aprilie", a afirmat Florin Cîţu, în cadrul unei conferințe.

Ministrul Finanţelor a subliniat că revenirea economică este mai rapidă decât se aştepta.

„De ce este importantă luna mai? Vă spun că este mai rapid decât mă aşteptam. Ne aşteptam ca revenirea să înceapă din trimestrul III. Luna mai a fost o lună care a fost închisă, jumătate stare de urgenţă, după aceea a urmat stare de alertă. Treptat s-au eliberat restricţiile şi totuşi luna mai are o creştere importantă, cifra de afaceri cred că 27% faţă de luna aprilie şi în ceea ce priveşte indicele producţiei industriale cam 15%. Deci avem primele semne. Aceasta este pentru mine o veste foarte bună. Este clar că ceea ce am făcut până acum se vede", a mai spus Florin Cîţu.

Potrivit datelor INS publicate marţi, în luna mai 2020, producţia industrială a crescut, ca serie brută, faţă de luna precedentă, cu 22,2%, datorită rezultatelor consemnate în industria prelucrătoare (+31,8%). Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 15,1%, creştere susţinută de industria prelucrătoare (+20,6%).

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri