Prim-ministrul Ludovic Orban spune că investiţiile pentru reactoarele de la Cernavodă s-ar putea ridica la 8-9 miliarde de euro. O parte din bani este necesară pentru retehnologizarea reactorului 1, iar cea mai mare parte pentru construirea reactoarelor 3 și 4, notează HotNews.ro.

Premierul a declarat că intenția este ca investițiile să fie realizate cu parteneri din zona euro-atlantică.

În urmă cu câțiva ani, proiectul reactoarelor 3 și 4 era estimat la circa 6 miliarde euro, iar retehnologizarea reactorului 1 la 1,5 miliarde euro.

Guvernul a înființat, recent, un comitet de coordonare strategică pentru implementarea Proiectului Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicate în Monitorul Oficial. Din acest comitet fac parte Virgil Popescu, ministrul economiei, Florin Cîțu, ministrul finanțelor, Cosmin Marinescu, consilier prezidențial, și Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

Acționarii Nuclearelectrica au renunțat la partenerii chinezi, China General Nuclear Power Corporation, pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Sursa foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri