Comisia Europeană a aprobat acordul care permite construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Comisia Europeană a aprobat acordul parafat în Statele Unite ale Americii privind cooperarea în domeniul nuclear și colaborarea pentru construirea Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și lucrări de retehnologizare, spune ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Acceptul, care a venit de la Bruxelles, ne permite să demarăm în forță relația cu partenerii americani, și să atragem alți parteneri pentru o colaborare într-un consorțiu euroatlantic, Canada - Franța. Pentru retehnologizarea Unității 1, pentru construirea reactoarelor și pentru elaborarea proiectelor din domeniul energetic am obținut în SUA finanțare de 7 miliarde de dolari”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Tehnologia de la Cernavodă va rămâne CANDU și, așa cum a anunțat Premierul Orban de la Paris în urmă cu câteva săptămâni, avem și o foaie de parcurs în domeniul cooperării nucleare civile cu societăți de renume din Franța.

„Este o reușită care va aduce nu doar securitate energetică în România, ci și investiții, locuri de muncă, antrenare pe orizontala economiei și toate beneficiile care vin în urma unui parteneriat de o asemenea importanță. Am avut dreptate să pariez pe potențialul energetic al României, pe avantajele noastre competitive și pe relația cu parteneri strategici importanți și relevanți”, precizează ministrul.

Citeste si:
Premieră: Regulament pentru trotinetele electrice asemănător cu cel...
Premieră: Regulament pentru...
Sursa foto: Virgil Popescu/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri