Sindicaliştii FSLI Petrol-Energie vor picheta sediul GSP Holding din Voluntari

Sindicaliştii FSLI Petrol-Energie vor picheta sediul GSP Holding din Voluntari protestul fiind motivat prin susţinerea drepturilor salariaţilor transferaţi de OMV Petrom la contractorul Grup Servicii Petroliere Offshore (GSPO)

"Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrol Energie (FSLI) anunţă că mâine, 26.11.2020, în intervalul orar 10:00 - 12:00, va avea loc primul protest în stradă pentru susţinerea membrilor săi ale căror drepturi sunt încălcate constant şi flagrant în ultimul an de către contractorul OMV Petrom, Grup Servicii Petroliere Offshore (GSP OFFSHORE). Acţiunea de pichetare va fi organizată cu respectarea numărului maxim de participanţi potrivit normelor, reglementărilor legale şi recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecţia şi siguranţa participanţilor fiind prioritare", se arată într-un comunicat al FSLI Petrol Energie, preluat de Agerpres.

Revendicările se referă la respectarea drepturilor angajaţilor, conform angajamentelor asumate de contractor prin semnarea contractului cu cedentul OMV Petrom şi a Protocolului cu Sindicatul Naţional Petrom pentru onorarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă aplicabil la data transferului.

Potrivit sindicaliştilor, printre marile disfuncţionalităţi raportate în mod repetat în ultimele 12 luni se numără achitarea cu mare întârziere, nejustificată, a unor venituri, neplata orelor suplimentare şi a altor sume de bani datorate precum şi a primelor de performanţă.

"Extrem de grav este faptul că există şi copii care sunt victime ale indiferenţei faţă de lege ale acestui contractor, care nu a plătit pensiile alimentare mai multe luni deşi a oprit la sursă sumele, afectând astfel drepturile legale ale acestor copii, dezvoltarea şi educaţia lor. Chiar şi acum, angajaţii spun aceste sume sunt întârziate de două luni", se precizează în comunicat.

Citeste si:
Gabriel Comanescu a scapat de urmarirea penala, dar nu si de ANAF
Radu Petrescu, Grup Servicii...

Pe de altă parte, Grup Servicii Petroliere a respins acuzaţiile reprezentanţilor FSLI Petrol Energie pe care le-a calificat drept "denigratoare" şi a afirmat că majoritatea acestora sunt supuse atenţiei justiţiei/ "GSP respinge cu fermitate acuzele denigratoare din scrisoarea deschisă (a FSLI Petrol Energie n.r.), menite să dezinformeze şi să mintă opinia publică, într-un mod grosolan. Majoritatea acestor enormităţi sunt supuse atenţiei justiţiei, demers în care intenţionăm să demonstrăm, fără urmă de îndoială, inclusiv reaua credinţă a detractorilor noştri", au menţionat reprezentanţii GSP, conform unui drept la replică.

OMV Petrom a anunţat că a notificat GSP în legătură cu aşteptările pe care le are în ceea ce priveşte rezolvarea plângerilor angajaţilor şi respectarea drepturilor acestora.

"Am luat notă de scrisoarea deschisă a FSLI Petrol-Energie despre plângerile angajaţilor GSP. Am notificat contractorul GSP în legătură cu aşteptările noastre ca această situaţie să se rezolve repede şi ca drepturile angajaţilor să fie respectate. Ca beneficiar al serviciilor, ne preocupă aceste dificultăţi şi ne aşteptăm ca diferendele să fie rezolvate şi ca activităţile să fie furnizate, în continuare, într-o manieră adecvată, cu respectarea integrală a Contractului Cadru pentru Servicii Integrate", au precizat reprezentanţii OMV Petrom.

Federaţia Sindicatelor Libere şi Independente Petrol-Energie reuneşte pe baza liberului consimţământ Sindicatele Libere Independente, Asociaţiile şi Ligile cu caracter apolitic din cadrul Industriei Petroliere din România, care au dobândit în prealabil personalitate juridică şi care se angajează să respecte Statutul Federaţiei.

Citeste si:
TOTI angajatii Telekom Sport vor fi CONCEDIATI [UPDATE]
TOTI angajatii Telekom Sport...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri