Premierul Florin Cîțu a fost de acord să mărească salariul minim net pe economie cu 40 de lei, în urma întrunirii pe care a avut-o cu sindicatele și patronatele din economie. Astfel, salariul minim net va ajunge la 1.386 de lei.

În acest sens, Președintele Klaus Iohannis l-a chemat pe premier și pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre bugetul de stat pentru anul 2021. Întrunirea are loc la ora 14:00.

„Trebuie să luăm o decizie azi. Suntem într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Sunt sectoare în economie cu probleme de revenire. Avem mulți pe salariul minim exact în acele sectoare. Suportabil ar fi o creștere cu 3%. Inflația este de 1,8%, așa că mergem pe 2300 lei (brut - n.red.)”, a spus Florin Cîțu la ședință, potrivit unor surse politice, citate de Digi24.

Salariul minim pe economie a fost majorat ultima dată cu 83 de lei, în 2020, ajungând la valoarea de 1.346 RON. În 2019, valoarea salariului minim net pe economie a ajuns la 1.236 de lei, fiind majorat cu 101 lei. În 2018, acesta a crescut cu 97 de lei, la nivelul de 1.162 de lei, iar în 2017 a crescut cu 140 de lei, la 1.065 de lei, mai consemnează sursa citată.

Citește și: Ce salarii au avut românii în ultimii patru ani

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri