Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este în momentul de față aprobat ”informal”, susține Dragoș Pîslaru, europarlamentar USR-PLUS.

”Informal, #PNRR este în acest moment un plan deja aprobat. Data de lansare coincide, de obicei, cu anunțul unei vizite a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în țara respectivă. Pe data de 27 septembrie este anunțată această vizită, a scris Pîslaru pe Facebook.

Aprobarea PNRR a fost amânată mai mult timp, declanșând îngrijorare că fondurile puse la dispoziția României (33 de miliarde de euro) nu vor mai putea fi absorbite la timp, în vreme ce alte state deja au început să prezinte proiectele pentru primirea de fonduri.

Sunt absolut sigur că prefinanțarea de 1,9 miliarde de euro va veni în acest an. Comisia Europeană este deja pregătită cu sumele din prefinanțare.Începând cu acest moment, în calitate de co-raportor și membru în grupul de lucru de monitorizare al Parlamentului European pentru implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență #MRR, urmăresc modul în care planul nostru aprobat este și respectat”, a mai spus Pîslaru.

La începutul lui septembrie, Premierul Florin Cîţu a declarat că se va asigura că PNRR va fi aprobat luna aceasta, punctând că toate reformele merg mai departe. Şeful Guvernului a arătat că, din cauza neînţelegerilor din coaliţie, au fost proiecte de investiţii întârziate, însă după rectificarea bugetară ele merg mai departe.

Citeste si:
Pîslaru îl apără pe Voiculescu: El e de vină pentru furtișagul din...
Dragoș Pîslaru îi ia apărarea...

”Toate reformele incluse în PNRR, şi aici este vorba despre reforma pensiilor, reforma salariilor, reforma administraţiei publice, România educată - deja am început să lucrăm la ea şi vineri vom avea prima hotărâre de Guvern - toate merg mai departe. Nu se opreşte nimic", a declarat Cîțu.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri