Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România prin PNRR şi determinat să aplice programele de reformă, afirmă premierul Florin Cîţu.

Şeful Guvernului va avea luni o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul vizitei la Bucureşti a înaltului oficial european, care are loc în contextul finalizării evaluării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.

"Pentru România, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este nu doar documentul în baza căruia vom putea beneficia de o alocare de 29,2 miliarde de euro, ci şi garanţia că investiţiile şi reformele vor fi coordonatele următorilor ani. România se raliază, aşa cum este firesc, obiectivelor ce caracterizează economiile dezvoltate: modernizarea infrastructurii de transport şi medicale, economie verde, digitalizare. Apreciez colaborarea cu partenerii noştri europeni pentru definitivarea PNRR. Guvernul este pregătit să atragă fondurile de care va beneficia România şi determinat să aplice programele de reformă", a declarat Florin Cîţu, într-un comunicat transmis citat de Agerpres.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este structurat pe 15 componente care acoperă şase piloni: tranziţia verde; transformarea digitală; creşterea inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii; coeziunea socială şi teritorială; sănătate, rezilienţă economică, socială şi instituţională; politici pentru noua generaţie.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au anunţat reprezentanţi ai Executivului comunitar.

Preşedintele Comisiei Europene va efectua o vizită oficială la Bucureşti pentru a prezenta evaluarea privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Conform Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, la ora 16:00 preşedintele CE va fi primit de şeful statului român la Palatul Cotroceni, iar la ora 16:50 - de prim-ministru, la Palatul Victoria.

De la ora 17:45, şefa CE, Ursula von der Leyen, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu vor vizita Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care ar urma să beneficieze de fonduri din partea programului NextGenerationEU.

La ora 18:15, cei trei oficiali vor susţine o conferinţă de presă comună, la Spitalul Universitar de Urgenţă.

Sursa foto: Facebook / Florin Cîțu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri