România a importat lapte, produse lactate, ouă şi miere în valoare de 348,3 milioane de euro, în primele şase luni din acest an, în creştere cu aproape 14% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce exporturile s-au majorat cu 7,2%, cifrându-se la 107,3 milioane de euro, conform balanţei comerciale cu produse agricole.

Valoarea exporturilor consemnată în primul semestru a fost de peste trei ori mai mică decât cea a importurilor de astfel de produse, deficitul comercial pe acest segment depăşind 241 de milioane de euro, a scris Agerpres.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, în prima jumătate a acestui an, deficitul României în comerţul cu produse agroalimentare a crescut cu peste 31%, comparativ cu perioada similară din 2020, totalizând 1,27 miliarde de euro.

România a exportat, în perioada ianuarie - iunie 2021, produse agroalimentare în valoare de 3,63 miliarde de euro, în timp ce importurile au depăşit 4,9 miliarde de euro.

La acest capitol, datele MADR cuprind şi alte produse comestibile de origine animală, nedenumite şi necuprinse în alta parte, alături de lapte, produse lactate, ouă şi miere.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri