18 Aprilie 2007

Firmele germane se tem de cresterea salariilor din piata romaneasca

Modalitatile mai putin transparente de acordare a contractelor si cresterea brusca a salariilor ar putea sa scada interesul firmelor din Germania de a veni in Romania, a declarat secretarul de stat in ministerul pentru economie din Hussen, Klaus-Peter Guttler.

"Salariile nu trebuie sa creasca brusc, deoarece exista riscul ca firmele din Germania sa-si piarda interesul de a veni in Romania", a precizat, citat de NewsIn, secretarul de stat in Ministerul pentru Economie, Trafic si Dezvoltarea Landului din Hussen, Klaus-Peter Guttler, cu ocazia participarii la targul Construct Expo Antreprenor.

Peter Guttler a indicat forta de munca ieftina si calitatea pregatirii profesionale a inginerilor ca fiind avantajele pentru care companiile straine vin in Romania. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca Romania este o tara foarte mare in comparatie cu alte state din Uniunea Europeana si, in acelasi timp, dispune de o pozitie geografica avantajoasa. Avand in vedere populatia Romaniei, tara noastra este o piata mai mare de desfacere in comparatie cu Bulgaria, a adaugat Guttler.

De la caderea regimului comunist si pana astazi, intreprinderile straine au investit in Romania aproximativ 14 miliarde de euro, din care peste un miliard de euro reprezinta investitiile companiilor germane, a mai spus Guttler. El a mentionat ca in Romania sunt inregistrate 12.800 de intreprinderi cu participare germana.



Citeste si