Ministerul Energiei a acordat o schemă de ajutor pentru sprijinirea marilor consumatori de energie în valoare de peste 130 milioane euro. Ajutoarele de stat aferente anului 2020 au fost acordate de Ministerul Energiei conform OUG nr. 81 din 20 decembrie 2019 cu modificările și completările ulterioare.

„Vom trece iarna cu bine. Schema de ajutor de stat pentru energointensivi a fost finalizată, iar marii angajatori au primit bani pentru a-și putea susține activitatea”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Potrivit acestuia, prin acest ajutor statul susține financiar 15 ramuri din industria României. Este vorba despre producători care au peste 100.000 de angajați direcți.

„Totodată, prin această schemă evităm riscul de relocare al unor companii care contribuie la economia României. Aș vrea să reamintesc că nu oferim sprijin doar marilor consumatori de energie. De compensare beneficiază și IMM-urile, dar și consumatorii casnici, măsurile fiind prevăzute în legea nr.259/2021. Suntem în discuții cu Comisia Europeană pentru a prelungi schema de ajutor de stat prevăzută prin OUG nr. 81 pentru a-i susține în continuare pe energointensivi”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Suma plătită în anul 2021 sub forma ajutorului de stat aferent anului 2020 este de circa 131 milioane euro, la cursul mediu de referință pentru anul 2020 de 4,83 lei/euro.

Numărul total al societăților care au beneficiat de ajutorul de stat conform OUG nr. 81/2019 este de 33, toate cu capital 100% privat, dintre care 12 societăți cu răspundere limitată și 21 societăți pe acțiuni.

Numărul societăților cărora li s-a respins cererea de acordare a finanțării este de 3, deoarece nu s-au încadrat în condițiile cumulative impuse de OUG 81/2019 pe perioda de implementare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri