Premierul Nicolae Ciucă a transmis ce măsuri va aplica guvernul pentru anul viitor. Guvernul nu va aproba iniţiativa prin care să se coboare, de la 1 ianuarie 2022, plafonul de încadrare a microîntreprinderilor de la un milion de euro la 500.000 de euro, ci va respecta prevederile Codului fiscal.

„Pentru că am văzut o serie de dezbateri pe tema coborârii, începând cu 1 ianuarie 2022, a plafonului de încadrare, ca microîntreprindere, de la un milion de euro la 500.000 de euro, aş dori să clarific acest lucru. Guvernul nu va aproba o astfel de iniţiativă, antreprenorii români au nevoie de mediu predictibil şi prietenos pentru a-şi dezvolta şi consolida afacerile cinstit şi nu trebuie taxaţi suplimentar. Am discutat şi analizat. Vom respecta prevederile Codului fiscal", a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, guvernul va stabili de la 1 ianuarie 2022 să fie aplicată cota TVA de 5% pentru livrarea de energie termică atât pentru populație, cât și pentru școli spitale și alte instituții publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă pentru a atenua impactul creșterii prețurilor.

Acesta precizează că, prin ordonanța pe care o adoptă, guvernul va introduce măsuri pentru reducerea fraudei fiscale. Investitorii sunt încurajați să dezvolte afacerile prin asigurarea unui mediu echitabil și transparent între toți participanții din piată.

De asemenea, în completarea programului Prima Casă, Ciucă transmite că vor stabili o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuințe a cărei valoare depășește suma de 450.000 de lei dar nu depățește suma de 700.000 de lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri