Cooperativa Țara Mea, împreună cu toți membrii săi, a reușit să stabilizeze prețul alimentelor de bază pentru acest Crăciun. Făina, mălaiul, orezul, legumele, conservele își păstrează prețul constant, în timp ce pentru ulei si carne de pui, la care prețurile au explodat, cooperativa reușește să menținem o marjă de 10% plus față de anul trecut, după majorările din septembrie.

Carnea de porc a atins recorduri pe pieţele externe, iar prețul este cu 20% mai mare fată de anul trecut. Producătorii români nu pot să asigure doar 20% din consum, astfel importurile au crescut. Dar potrivit datelor furnizate de către Institul Național de Statistică (INS), importurile de carne de porc s-au majorat, în primele opt luni din acest an, cu aproximativ 10%, față de anul trecut.

Cele mai mari importuri vin din:

  • Germania – 45,8 mii tone
  • Spania – 36,8 mii tone
  • Ungaria 34,3 mii tone
  • Polonia – 17,8 mii tone
  • Olanda – 15 mii tone
  • Belgia – 12,2 mili tone
  • Danemarca- 5,7 mii tone și Italia – 4,6 mii tone.

Pentru o parte dintre produsele necesare românilor la masa de Crăciun, cum ar fi orezul sau uleiul, preturile au avut o creştere uşoară, de 10-15% în plus faţă de anul trecut. Toate produsele Țara Mea din această categorie își păstrează prețul constant pentru Craciun, fără nici o creștere.

Anul 2021 a fost un an dificil pentru producătorii români datorită secetei, dar și pandemiei, iar prețurile materiilor prime s-au majorat. Cu toate acestea, eforturile comune ale producătorilor români au adus stabilitate in piață.

După un an dificil producătorii de legume autohtone sunt pregătiţi să aducă la raft legume şi verdeţuri la prețuri mai mari cu 10% fată de anul trecut. Ceapa verde ajungând la 1,5 lei legătur, iar salata la aproape 2 lei.

În ciuda inflației ne străduim ca în această perioada să mențimen prețurile decente. Anul acesta prioritatea noastră este menţinerea preţului constant, în ciuda inflației. Este o perioadă importantă pentru toţi românii și pot spune că desi a fost greu am reușit.

Preşedintele Cooperativei Ţara Mea, Florin Burculescu

cooperativa tara mea

Conform Cooperativei Țara Mea cele mai cumpărate produse în această perioadă sunt Carnea de porc, cârnații, varza murată, orezul sau uleiul. Nu lipsesc însă nici cozonacii, murăturile, legume și nici ciocolata.

Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România și singura cooperatia integrată, cu activități de la cultivarea legumelor si creșterea animalelor până la producția de lactate, conserve, mezeluri si produse de bacanie. Cu peste 1300 de fermieri membri, produsele Ţara Mea, sunt acum disponibile în reţeaua de supermarketuri Kaufland, în hipermarketurile Cora şi on-line, prin emag.ro.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri