Localitatile cu mai putin de 50.000 de locuitori din zece judete vor beneficia, in acest an, de fonduri totale de 200 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apa, a declarat ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Laszlo Borbely.

Borbely este de parere ca localitatile cu populatie de sub 50.000 de locuitori si care nu pot accesa fonduri europene vor beneficia de ajutor doar in urma unor proiecte solide, bine documentate si doar odata cu finalizarea studiilor de fezabilitate. Ministrul mai spune ca bani provin atat in urma unui imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), cat si de la bugetul central.

"Avem semnat un memorandum cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin care vom primi intr-o prima faza 160 milioane de euro plus alte 40 de milioane de euro de la bugetul central. Aceste fonduri vor asigura reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa in zece judete. Cei interesati de accesarea fondurilor pregatesc deja studiile de fezabilitate pentru a porni lucrarile cat mai repede", a declarat intr-un interviu acordat NewsIn, ministrul Laszlo Borbely.

Borbely a amintit si ca la inceputul lunii mai circa 700 de localitati din zona rurala vor primi, intr-o prima transa, aproape 340 milioane lei, bani pentru alimentarea cu apa, asfaltare si pietruire, urmand ca, in a doua transa, alte 800 de localitati sa beneficieze de fonduri pentru acelasi tip de lucrari.

"In urma acestui program am introdus deja alimentarea cu apa in sistem centralizat in peste 850 de localitati, dar personal, consider ca mai este mult de facut in aceasta privinta. Sunt 13.000 de localitati in Romania, iar in 7.000 trebuie introdusa alimentrea cu apa in sistem centralizat", a adaugat Borbely.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri