Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Grupului Băncii Mondiale, David R. Malpass,

Agenda discuţiilor a vizat cu prioritate situaţia generată de războiul din Ucraina, cu accent pe asistenţa pe care Banca Mondială ar putea să o acorde autorităţilor române şi ţărilor din regiune, în general, în efortul de gestionare a situaţiei refugiaţilor, scrie Agerpres.

De asemenea, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, a fost discutată nevoia de dezvoltare a parteneriatului dintre Grupul Băncii Mondiale şi România, pentru un răspuns cât mai adecvat în raport cu provocările economico-sociale actuale.

Preşedintele Grupului Băncii Mondiale a subliniat rolul important al României în gestionarea fluxului de refugiaţi de la graniţele ţării, inclusiv în privinţa sprijinului pentru Republica Moldova, şi a transmis aprecieri privind modul în care ţara noastră gestionează situaţia generată de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Malpass a exprimat intenţia Băncii Mondiale de a include ţara noastră, dar şi Republica Moldova, în rândul beneficiarilor sprijinului mobilizat până în prezent de instituţia financiară internaţională, la nivel global, în contextul războiului din Ucraina.

Citește și: Banca Mondială: Războiul din Ucraina e o frână în economia României

Şeful statului a discutat cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi pe marginea prognozelor macroeconomice ale instituţiei financiare, atât la nivel global, cât şi pentru România. La rândul său, preşedintele Grupului Băncii Mondiale a exprimat angajamentul instituţiei de a sprijini priorităţile de dezvoltare ale României, în acord cu cadrul actual de parteneriat şi în virtutea bunei relaţii de cooperare pe care instituţia financiară internaţională a avut-o cu România în ultimele trei decenii.

De asemenea, David R. Malpass a precizat că Banca Mondială va continua să acorde sprijin în raport cu agenda de reforme în domenii precum educaţia, sănătatea, protecţia socială, reforma administraţiei şi companiilor de stat, dar şi creşterea securităţii energetice şi a securităţii alimentare, cu accent pe gestionarea provocărilor generate de schimbările climatice şi pe nevoia de creştere a competitivităţii în economia României.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri