Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) va controla toţi agenţii economici din pieţe şi din magazine care, în perioada de Paşte, practică preţuri speculative la alimente, a anunţat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a arătat că vor continua controalele şi în aceste zile, iar consumatorii ar trebui şi ei să sancţioneze comercianţii care cer preţuri prea mari şi să nu mai cumpere de la ei, conform Agerpres.

"Comerţul este liber în România şi preţurile sunt permise indiferent de adaosul comercial. Trist este că exact o parte dintre cei care se plângeau de majorarea preţurilor la combustibil sau la energie, la utilităţi în general, sunt probabil unii dintre cei care probabil astăzi aşează pe tarabe preţuri speculative legate de acest moment.", a declarat Constantinescu.

El a precizat că, dacă preţul este afişat corespunzător, nicio autoritate nu poate interveni pe piaţa liberă, nu există o lege care să oprească specula, iar lucrul acesta ţine de bunul simţ al comerciantului.

"Dar vom vedea dacă respectivul comerciant este cu adevărat producător. (...) Acţiunea, chit că am devoalat-o înaintea începerii, cu siguranţă nu-i va împiedica pe aceştia să fugă cu roşiile şi cu morcovii de pe tarabă. Cu siguranţă îi vom găsi acolo, pentru că ceea ce nu v-am spus este piaţa cu care vom începe această acţiune. Dar cu siguranţă unora le vom face Paştele foarte frumos, vor primi de la Iepuraş un control de la ANPC", a susţinut preşedintele instituţiei.

Până în acest moment, ANPC a derulat 151 de controale la nivel naţional şi a dat amenzi de peste 600.000 de lei.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri