Aproximativ 1,6 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde au fost emise până miercuri, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Pentru săptămâna viitoare, obiectivul este depăşirea pragului de 2 milioane de carduri emise, scrie Agerpres.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a început, la 10 iunie, distribuirea primelor carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul "Sprijin pentru România". Măsura vine în ajutorul unui număr de aproximativ 2,5 milioane de români, precizează sursa citată.

Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română şi încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), iar împlicuirea şi livrarea cardurilor se realizează de către angajaţii Poştei Române.

Retail jobs

"Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat şi că alături de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Compania Naţională Poşta Română şi emitenţii de carduri funcţionăm ca o echipă veritabilă şi reuşim să depăşim toate dificultăţile, pentru ca aceste carduri pe care încărcăm voucherele să ajungă într-un timp cât mai scurt către oameni.

Marcel Boloș, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene

Cei mai mulţi beneficiari ai voucherelor (412.891) sunt din zona de nord-est a ţării care cuprinde judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, iar cei mai puţini din Bucureşti (180.564).

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite faţă de listele anterioare.

Citeste si:
A început distribuirea voucherelor sociale: cine le primește și cât...
A început distribuirea...

Vezi și: Peste 12.000 de români au primit prima tranșă din ajutorul de 250 lei

Vouchere sociale 2022. Cine este eligibil pentru a primi astfel de carduri

Vouchere sociale le primesc:

  • pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Citeste si:
Cât de mult se va scumpi masa de Revelion 2023
Cât de mult se va scumpi masa...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri F