Adrian Câciu, ministrul Finanțelor susține că Taxele nu vor crește în 2023 și 2024, adică nu înainte de alegerile din 2024. Oficialul de la Palatul Victoria se arată optimist cu privire la creșterea economică a României pentru anul viitor și că „nu trebuie să vedem recesiunea tehnică drept un element apocaliptic”.

„Cum trecem peste această perioadă? Nu renunţăm la reforme dacă vreţi ca la sfârşitul acestei perioade să fim într-adevăr un stat rezilient, cu o economie rezilientă şi să nu mai fim vulnerabili la fiecare bătaie de vânt inflaţionistă sau de altă natură. Nu vor fi creşteri de taxe...nici nu au fost creşteri, au fost eliminarea unor excepţii, dacă vrem să fim sinceri până la capăt”, a declarat Adrian Câciu, potrivit Digi24.

Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a confirmat ratingurile suverane ale României la ''BBB-/A-3'', perspectiva asociată fiind una "stabilă". Analiştii agenției subliniază faptul că economia României a înregistrat o creştere puternică în prima jumătate a anului (cu un avans de 5,7% în ritm anual), în pofida războiului din Ucraina, dar se aşteaptă ca ritmurile de creştere să se reducă în următoarele trimestre. Cu toate acestea, ministrul Finanțelor este de părere că nu trebuie să vedem recesiunea tehnică drept ceva „apocaliptic”.

Trebuie să ne pregătim să nu vedem recesiunea tehnică ca un element apocaliptic. Vom ieşi pe creştere economică şi în 2023. Trebuie să ai doar dozajul necesar astfel încât să compensezi efectele acestor presiuni recesioniste care îţi vin din spate. Compensarea se face prin elemente de compensare a erodării puterii de cumpărare la cetăţeni, la companii prin tot felul de instrumente de politică fiscal-bugetară, sprijinul companiilor foarte bine ţintit, pe de o parte pe costurile de energie, iar pe de altă parte pe costurile pe care le implică investiţiile în economie. Mai sunt elemente de prudenţă bugetară pe care trebuie să le ai în vedere”, a mai precizat Adrian Câciu.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri