Avem un război la graniţă, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea naţională şi, în acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă, a postat, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Florin Spătaru, preluat de Agerpres.

Automecanica Moreni ar putea produce un transportor blindat 4x4, mai multe companii au realizat audituri şi sunt interesate în dezvoltarea acestei capabilităţi aici, a declarat la Moreni, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

"Discutăm acum de transportoarele 4x4, practic, Automecanica Moreni ar putea să fie cel care produce şi cel care asigură mentenanţa pentru astfel de transportoare", a afirmat ministrul.

Acesta spune că sunt mai multe companii interesate să producă transportoare blindate la Automecanica Moreni.

"Ministerul Economiei va finaliza, pânâ la sfârşitul anului, strategia industriei de apărare după 7 ani de când acest segment industrial nu a mai avut la bază o strategie prevăzută într-un document solid, pragmatic, actualizat şi configurat noilor realităţi cu care ne confruntăm. Avem un război la graniţă, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea naţională. În acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă", susţine ministrul Economiei.

Florin Spătaru participă la un eveniment prilejuit de aniversarea a 54 de ani de activitate a Automecanica Moreni.

"La mulţi ani, Automenica Moreni! Aniversarea celor 54 de ani de activitate vine într-un context geopolitic foarte important care ne provoacă la mobilizare şi mai ales la acţiune în ceea ce priveşte reforma industriei de apărare", a mai spus Florin Spătaru.

În discursul său de la Automecanica Moreni, ministrul a vorbit despre necesitatea modernizării fabricii şi rentabilizării acesteia.

"De la 1 noiembrie, un număr de tineri vor veni să lucreze la Moreni, că începem să readucem tinerii în această uzină. Dar cred că mai avem multe lucruri de făcut (...) şi va trebui să discutăm cu beneficiarul nostru final, cu Ministerul Apărării Naţionale, cum putem aduce aceste acţiuni, din partea noastră şi din partea MapN, spre un obiectiv final, asigurarea unei capabilităţi la Moreni pentru SMFT (Statul Major al Forţelor Terestre - n.r.), pentru transportoarele mobile, fie că vorbim de mentenanţă, fie că vorbim de producţie. Cei din Moreni ştiu că vor avea sprijinul meu necondiţionat", a afirmat ministrul Economiei.

La evenimentul de la Moreni sunt prezenţi şi ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Prokopchuk Ihor, Iulian Chifu - consilier al premierului, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, autorităţi locale, parlamentari, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Automecanica Moreni a fost înfiinţată în 1968, sub numele de IAM, având ca principal obiect de activitate fabricarea de autovehicule blindate pe roţi. Pe parcursul celor 54 de ani de activitate a realizat peste 15.000 de produse, majoritatea destinate exportului în spaţiul ex-sovietic, fosta Republica Democrată Germană, Algeria, Bangladesh.

Automecanica Moreni este filială a Romarm.

Sursa foto: Shutterstock / M-SUR

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri