Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că au demarat lucrările la cea mai importantă investiţie la Aeroportul Timişoara, din istorie, de aproximativ 22 de milioane de euro, prin care, în termen de un an, va fi construit Terminalul de Plecări Externe, notează Agerpres.

Acesta a afirmat că îşi doreşte ca respectivul terminal să fie unul de plecări în Schengen.

"Au demarat lucrările la ceea ce înseamnă cea mai importantă investiţie din istorie, la Aeroportul Timişoara. Este parte din sumele alocate în acest an de Ministerul Transporturilor către Aeroportul Internaţional Timişoara şi vorbim despre Terminalul nou de plecări. Îmi doresc ca cei care construiesc să se înscrie în termene, astfel încât la finalul anului viitor să avem recepţia acestei lucrări. Îmi doresc ca acest Terminal de plecări sa fie unul pentru plecări în Schengen, iar noi, românii, să nu mai avem nevoie de vamă", a afirmat Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată din trei surse, respectiv din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.

Ministrul Transporturilor a menţionat că îşi doreşte ca noua investiţie să ajute la dezvoltarea aeroportului, iar constructorul să respecte termenele fixate.

Noua construcţie va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare din 29 iulie 2021 şi a presupus o investiţie de 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului.

Sursa foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri