Câtă vreme PNL se va afla la guvernare, nu va fi introdusă nicio taxă suplimentară calculată pe cifra de afaceri, după schema anunţată de către PSD, afirmă senatorul liberalul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele Comisiei de antreprenoriat şi turism din Senat, conform Agerpres.

"Este o greşeală să creşti taxele şi impozitele în perioade de criză. Dacă nu se pot micşora, acestea trebuie îngheţate, nicidecum mărite, pentru că efectele majorării se răsfrâng în mod negativ asupra economiei şi afectează fiecare român", a declarat senatorul PNL Neamţ.

Eugen Ţapu-Nazare a subliniat că PNL va rămâne în continuare un partener fidel al mediului de afaceri şi că susţine în continuare cota unică.

Parlamentarul liberal a subliniat că renunţarea la cota unică, aşa cum doreşte PSD, ar pune în pericol investiţiile străine din România, atrase de predictibilitatea şi facilităţile fiscale din ţările vecine.

"O nouă taxă ar fi o povară fiscală care va speria investitorii, iar interesul unui partid responsabil, aşa cum este PNL, este atragerea investitorilor, nicidecum descurajarea acestora. De altfel, orice taxă aplicată companiilor duce la creşterea preţurilor produselor şi serviciilor, care se adaugă tăierilor salariale şi concedierilor pentru că firmele ar fi sufocate de poveri fiscale. Încercări similare în guvernările anterioare nu au făcut altceva decât să creeze panică în rândul oamenilor de afaceri, unii dintre ei renunţând la investiţii directe în România", a precizat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Predictibilitatea pe termen mediu şi lung, un regim al taxelor şi impozitelor atractiv pentru investitori, precum şi investiţiile masive în economie, reprezintă, în opinia lui Eugen Ţapu-Nazare, singurele soluţii sustenabile mai ales în această perioadă de criză.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri