Nu mai puţin de 5,5 miliarde de euro din totalul de 17 miliarde de euro în active ruseşti îngheţate de UE după declanşarea de către Moscova a războiului împotriva Ucrainei se află în Luxemburg, a declarat ministrul de externe Jean Asselborn în faţa parlamentului, relatează dpa, preluat de Agerpres.

"Dacă Rusia nu cedează, atunci noi sancţiuni sunt inevitabile", a spus Asselborn. El a mai spus că este important că UE nu şi-a pus în pericol unitatea.

Nu poate exista "neutralitate" în ceea ce priveşte războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Cei care nu condamnă Rusia acceptă legea celui mai puternic. "Istoria va decide cine a fost de partea cea bună", a mai spus Asselborn.

Luxemburgul a livrat până acum arme şi material Ucrainei în valoare de 72 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 16% din bugetul de apărare al Marelui Ducat.

Asselborn a salutat, în principiu, planurile de extindere a UE cu Ucraina şi statele din Balcanii de Vest. Totuşi, a spus el, chestiunea capacităţii de absorbţie a UE trebuie de asemenea discutată.

UE a adoptat până în prezent opt pachete de sancţiuni de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, în urmă cu opt luni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri