Al doilea producător rus de petrol, Lukoil, a anunţat luni că a ajuns la un acord privind vânzarea rafinăriei sale din Sicilia, ISAB, companiei G.O.I. ENERGY, care a format un parteneriat cu traderul global de mărfuri Trafigura, transmite Reuters, conform Agerpres.

Rafinăria ISAB, la care lucrează aproximativ 1.000 de angajaţi, este deţinută de firma elveţiană de trading Litasco SA, care vinde 89% din producţie. La rândul său, Litasco este controlată de grupul Lukoil. În noiembrie, discuțiile dintre oficialii Lukoil și un grup de investitori din SUA s-au oprit. La acel moment, rafinăria căuta bunăvoința băncilor italiene, având nevoie de un împrumut de 700 de milioane de dolari pentru a rămâne pe linia de plutire.

Rafinăria din Sicilia, una dintre cele mai sărace regiuni italiene, este responsabilă pentru 20% din capacitatea de rafinare a ţării, iar activitatea sa a fost afectată după ce în 5 decembrie a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc transportat pe mare. În decembrie, se anunța că Lukoil ar fi aproape de o înțelegere cu Crossbridge pentru vinderea rafinăriei.

Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la 31 martie 2023, în funcţie de îndeplinirea unor condiţii, inclusiv obţinerea aprobării autorităţilor, în special a Guvernului italian, a informat luni Lukoil. Compania a precizat că Trafigura a asigurat aprovizionarea fără întrerupere cu materii prime a rafinăriei şi capitalul circulant necesar.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri