Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Municipiul Bucureşti a atras fonduri nerambursabile în valoare de 521 de milioane lei, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Aceşti bani sunt pentru investiţii în transporturi, urbanism, sănătate şi consolidarea clădirilor cu risc seismic, conform unui anunț făcut de Nicușor Dan pe contul său de socializare.

Astfel, Primăria Capitalei a obţinut, până în prezent, finanţare pentru 7 dintre cele 12 proiecte depuse prin PNRR, cu o valoare totală de 186.371.803 lei cu TVA inclus. Acestea vizează:

- achiziţia a 22 troleibuze din gama de 12 metri lungime, cu emisii zero sau baterii, cu autonomie de minim 20 km - 65.752.680 lei;
- achiziţia a 7 microbuze electrice - 10.251.522 lei;
- 2 proiecte pentru extinderea şi modernizarea sistemului de semaforizare inteligentă (BTMS) - 34.458.900 lei;
- înfiinţarea unui Hub de mobilitate şi management urban - 5.858.013 lei;
- consolidare seismică şi renovare energetică moderată a corpurilor A şi B ale Maternităţii Bucur - 42.072.659 lei;
- realizarea unui sistem integrat de informare a călătorilor din staţiile de transport public în comun - 27.978.027 lei;

Alte patru proiecte depuse sunt în evaluare pentru aprobarea finanţării în valoare totală de 795,8 milioane lei. Este vorba despre achiziţionarea a 46 de tramvaie cu lungimea de 27 de metri (452,8 milioane de lei), achiziţia a 135 de autobuze electrice de 10 metri (323 milioane de lei), 8 troleibuze din gama de 12 metri lungime, cu emisii zero sau baterii, cu autonomie de minim 20 km (20 de milioane de lei).

Totodată, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a obţinut aproximativ 100 de milioane de lei pentru 10 proiecte, dintre care şase vizează dezvoltarea infrastructurii medicale ambulatorii în cadrul spitalelor Cantacuzino, Obregia, Filantropia, Gomoiu, Sf. Maria şi Babeş. Trei proiecte urmăresc reducerea riscului de infecţii nosocomiale în cadrul spitalelor Cantacuzino, Gomoiu şi Panait Sîrbu, iar un alt proiect se referă la construirea unui Centru de Psihiatrie Pediatrică în incinta Spitalului de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia.

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a obţinut fonduri PNRR în valoare de peste 235 milioane de lei pentru consolidarea seismică şi renovarea energetică a 17 clădiri, toate monument istoric sau aflate în zone protejate din Bucureşti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri