Guvernul va face în acest an două rectificări bugetare, prima în luna septembrie şi o a doua, spre finalul anului, în luna noiembrie, au informat surse guvernamentale pentru Agerpres.

Potrivit acestora, Ministerul Dezvoltării şi cel al Transporturilor vor fi principalii beneficiari ai rectificării din luna septembrie.

Totodată, sursele citate au precizat că, în discuţiile purtate cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Lyen, la începutul săptămânii la Atena, unde a avut loc o reuniune a şefilor de stat şi de guvern din Europa de sud-est, premierul Marcel Ciolacu a punctat referitor la deficitul bugetar că România a avut o serie de cheltuieli suplimentare în contextul războiului din Ucraina şi, de asemenea, că este primul an când cheltuielile cu apărarea se ridică la 2,5% din PIB, conform angajamentelor asumate în cadrul NATO.

Discuţiile privind încadrarea în ţinta de deficit bugetar ar urma să continue la Bruxelles, cel mai probabil pe 1 septembrie, în contextul unei vizite oficiale pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu o va efectua pentru a purta discuţii cu înalţi oficiali europeni, au menţionat surselor citate.

Anterior datei de 1 septembrie, vor merge în vizite de lucru la Bruxelles miniştrii Muncii, Finanţelor şi cel al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Pe 28 august va merge la Bruxelles ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, pentru a discuta cu oficialii CE pe tema proiectului privind pensiile speciale, dar şi privind reforma în ansamblu a sistemului de pensii, pe 29 august - ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pentru discuţii pe tema proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind reforma administrativă şi măsurile fiscale şi pe 30 august ministrul Proiectelor Europene - Adrian Câciu, pentru renegocierea PNRR pe temele anunţate, printre care şi cea privind capitolul REPower EU.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri