PPC (fostul Enel) anunţă finalizarea, prin intermediul subsidiarei sale PPC Renewables, achiziţia de la subsidiarele europene ale Grupului Lukoil a Land Power, care operează în România un parc eolian cu o capacitate instalată totală de 84 MW.

Achiziţia a fost finalizată după îndeplinirea unor condiţii prealabile obişnuite pentru astfel de tranzacţii prevăzute în acordul semnat anterior.

"În urma anunţului din data de 24.07.2023, PPC SA (PPC) anunţă că a finalizat, prin intermediul subsidiarei sale PPC Renewables SA (PPC Renewables) şi după îndeplinirea unor condiţii prealabile obişnuite pentru astfel de tranzacţii prevăzute în acordul semnat anterior, achiziţia de la subsidiarele europene ale Grupului Lukoil, a unei participaţii de 100% în Land Power SRL, care operează în România un parc eolian cu o capacitate instalată totală de 84 MW".

Parcul eolian este situat în localităţile Dorobantu şi Topolog, într-o regiune din România cu cele mai bune condiţii de vânt şi generează mai mult de 200 GWh de energie electrică pe an.

"Tranzacţia a fost realizată printr-un proces competitiv, cu participarea unor companii internaţionale, în timpul căruia PPC Renewables a fost selectată ca ofertant preferat", subliniază sursa citată.

Kommunalkredit Austria AG a fost consultant financiar exclusiv al cumpărătorului, iar CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP şi Milbank LLP au fost avocaţi ai PPC Renewables.

În următorii trei ani vor fi puse în funcțiune capacități în regenerabil cu o capacitate însumată de 1,3 GW, mai mult decât dublu față de nivelul atins în ultimii 15 ani de companiile preluate în România.

PPC se așteaptă ca puterea instalată în centralele de producție de energie electrică din România să crească cu 48% în acest interval, la satisfacerea cererii urmând să contribuie capacități noi de energie verde însumând 6,4 GW.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri