Angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului declanşează un protest spontan cu încetarea activităţii pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de majorările salariale avansate de Executiv, a declarat pentru Agerpres liderul Sindicatul Angajaţilor din Aparatul de Lucru al Guvernului (SAALG) Noni-Emil Iordache.

Protestul se desfăşoară începând cu 10.45, în alveola de pe strada Paris, lateral cu intrarea B a Palatului Victoria.

La Palatul Victoria urmează să se desfăşoare şedinţa săptămânală de guvern, începând cu ora 11.00.

Angajaţii din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Sport şi Tineret vor organiza joi, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 13:30, un miting de protest faţă de inechităţile şi discriminările salariale existente în domeniile de activitate reprezentate.

Sindicaliştii acuză faptul că veniturile salariaţilor din aceste instituţii sunt menţinute deliberat la niveluri care nu reflectă complexitatea muncii sau care în anumite situaţiei sunt chiar sub limita subzistenţei.

"Cu toate acestea, precum şi în condiţiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanţă, impun muncă suplimentară şi alocă constant extrasarcini, în schimb salariaţii au de respectat o serie de interdicţii specifice profesiilor. Revendicăm - respectul cuvenit profesiilor noastre!" se precizează într-un comunicat al Federaţiei Publisind, la care sunt afiliate Sindicatul Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului - SAONRC, Sindicatul Europol - filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaţilor din cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării - CNCD şi Sindicatul Naţional Sport şi Tineret - SNST.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri