La inceputul lunii august, in Bucuresti figurau 18.217 someri, respectiv 1,8% din totalul populatiei active din Capitala, peste jumatate dintre acestia (57%) fiind femei, potrivit datelor publicate, vineri, de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM).
Populatia activa din Bucuresti se cifra la 1,01 milioane de persoane la 1 august.

Din totalul de 18.217 someri inregistrati la AMOFM, sub o cincime (18%) beneficiau de indemnizatie, cea mai mare parte a acestora (2.079 din 3.286 de persoane) fiind femei.

Numai 37 dintre absolventii someri din Capitala incasau indemnizatii la inceputul lunii august, 20 dintre acestia fiind femei.

Si in cazul somerilor neindemnizati care beneficiaza de prevederile Legii 76/2002 privind asigurarile pentru somaj predomina femeile, acestea fiind in numar de 8.382 din totalul de 14.971 de persoane care nu primesc indemnizatia de somaj.

AMOFM precizeaza ca, de la inceputul anului si pana la 1 august, au fost incadrati in munca 10.312 someri. Tot de la 1 ianuarie au fost cuprinsi in cursurile de calificare sau recalificare organizate de agentia municipala peste 660 de someri. In plus, 43 de persoane aflate in detentie au fost cuprinse in cursurile formare sau de reconversie profesionala ale agentiei.

De la inceputul anului au fost incadrati in munca 495 de absolventi, aproape 85% din acestia fiind incadrati prin subventie.

Potrivit AMOFM, in luna iulie au fost solicitate 44 de adeverinte privind venitul minim garantat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri