31 Martie 2010

Vosganian: FMI este nemultumit de Guvernul Romaniei



Senatorul PNL Varujan Vosganian a apreciat ca discursul presedintelui Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, arata ingrijorarea FMI fata de politicile economice adoptate de guvernul Boc.
"Sumele de bani au fost alocate in principal pentru onorarea unor responsabilitati fundamentale ale statului, iar aceasta deturnare a banilor FMI de la obiectivul initial este, din pacate, unul din semnele deficientelor in actul de guvernare", a afirmat Varujan Vosganian (foto), potrivit NewsIn.

El a fost mai reticent in ceea ce priveste prognoza facuta de Strauss-Kahn privind economia romaneasca, acuzand Guvernul roman ca a cosmetizat cifrele indicatorior macroeconomici.

"Comisia Europeana a sanctionat deja Guvernul spunand ca datele oferite sunt cosmetizate, deficitul real fiind diminuat cu cel putin doua miliarde de lei", a spus Vosganian.

Liberalului i s-a parut foarte importanta recomandarea lui Strauss Kahn de utilizare a unor sume de bani, de pana la 2% din PIB, pentru stimularea economiei, senatorul apreciind ca echivalentul de 2,5 miliarde de euro ar putea fi folosit la capitalizarea CEC si a fondurilor de garantare.




Citeste si