26 Aprilie 2010

Acord de cooperare romano-francez pentru sectorul agricol



Grupul de actiune locala Pays de Saint-Brieuc-Sud din Franta si potentialul grup de actiune locala Tara Oltului din judetul Sibiu au semnat, vineri, la sediul Ministerului Agriculturii, un acord de cooperare transnationala cu tema „Culturi alimentare si energetice”, a informat ministerul de resort, scrie NewsIn.
Proiectul, cu o durata de doi ani, are ca obiective principale intarirea legaturilor dintre cele doua microregiuni, valorizarea cunostintelor comune privind cultura cartofilor, precum si dezvoltarea unei culturi energetice deja cultivate la scara industriala in alte tari.

Potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), proiectul va fi finantat prin participarea celor doua teritorii, cu un sprijin financiar din partea Ministerului Francez al Afacerilor Externe si fonduri alocate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Semnarea documentului a fost realizata in prezenta comisarului european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos, a ministrului Mihail Dumitru si a Ambasadorului Frantei in Romania, Henri Paul.



Citeste si