28 Iunie 2010

Borbely, despre majorarea TVA: Nu a existat o varianta mai buna



Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat ca UDMR a sustinut in Guvern majorarea TVA de la 19% la 24%, masura pe care Uniunea o considera cea mai buna in momentul de fata, si ca a respins alte variante, precum cresterea CAS.
”Nu a existat o varianta mai buna in situatia actuala. Am fost printre cei care au spus ca, in momentul de fata, nu avem ce face si trebuie majorat TVA. Este o decizie onorabila”, a declarat ministrul, citat de NewsIn.

TVA va creste cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%, de la 1 iulie, a decis Guvernul. Masura a fost luata dupa ce Curtea Constitutionala a decis vineri, in urma analizarii Legilor pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, ca articolul ce prevede reducerea tuturor pensiilor cu 15% este neconstitutional, precum si cel care prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale magistratilor.

Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este constitutionala, au decis judecatorii Curtii. FMI a conditionat acordarea urmatoarei transe din imprumut de aplicarea masurilor prevazute in cele doua Legi.



Citeste si