2 August 2010

Reprezentantul Romaniei la FMI: Nu vor fi probleme cu eliberare transei de 900 mil. euro



Aplicarea de catre Guvern a masurilor convenite cu FMI arata determinare, astfel ca reprezentantii institutiei financiare vor pleca de la Bucuresti cu o impresie buna si nu vor fi probleme cu eliberarea urmatoarei transe de imprumut, considera reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Implementarea masurilor arata determinare. Eu cred, din ce am discutat cu ei, ca vor pleca cu o impresie pozitiva, foarte buna", a declarat Tanasescu, citat de Mediafax.

Intrebat daca vor fi probleme cu eliberarea urmatoarei ranse din acord, in valoare de 900 milioane de euro, el a spus: "Categoric nu".

Tanasescu a tinut sa precizeze ca decizia privind eliberarea urmatoarei transe va fi luata de catre board-ul FMI, pe baza analizelor efectuate in timpul misiunii de evaluare.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene se afla in perioada 26 iulie - 4 august la Bucuresti pentru o noua revizuire a acordului cu Romania, care va evalua modul in care Romania a indeplinit criteriile de performana stabilite pentru finele lunii iunie si in cadrul careia se discuta si despre un nou set de prognoze macroeconomice.



Citeste si