14 Octombrie 2010

Protestele continua la Finante. Este afectata stabilitatea economica a Romaniei?



Protestele neautorizate ale angajatilor din sistemul de finante pericliteaza grav stabilitatea economica a Romaniei, impiedicand mediul de afaceri sa-si desfasoare activitatea normal si indepartand posibilii investitori, sustine Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR).

Potrivit Aliantei, in actualul context economic, blocarea sistemului de finante inseamna pierderea oricarei sanse de revenire la normalitate, cu efecte negative asupra tuturor cetatenilor.

"Exista multe alte categorii sociale afectate de criza, atat din mediul bugetar, cat si privat, care au inteles ca situatia obiectiva obliga la masuri speciale si care isi continua activitatea tocmai pentru a repune economia pe picioare", se arata intr-un comunicat al Aliantei.

Potrivit ACPR, rezolvarea nemultumirilor protestatarilor se poate face printr-un dialog intre Guvern, patronate si sindicate.

"Solutia realista pe care trebuie sa o avem in vedere este de a debloca economia si de a lucra impreuna pentru ca nivelul de trai sa revina la cel de dinaintea crizei si nu de a opri activitatea asteptand ca de undeva sa apara bani care nu au de unde sa apara", potrivit ACPR.

Cum influenteaza miscarile sociale perceptia investitorilor straini asupra pietei locale? Wall-Street.ro a publicat recent un articol care a cautat sa afle daca miscarile sociale atarna greu in defavoarea Romaniei.

De asemenea, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania isi exprima dezaprobarea fata de orice actiuni violente.

"Imaginea unei tari in care ministrul de Finante este sechestrat de angajati in institutia publica pe care o conduce va avea un efect dezastruos asupra investitiilor", sustine ACPR.

Alianta mai arata ca blocarea activitatii Trezoreriei opreste efectuarea oricarei plati catre bugetul de stat "si cu atat mai putin vor fi bani pentru salariile bugetarilor".

Discutiile dintre Gheorghe Ialomitianu si liderii sindicali s-au incheiat fara rezultat ieri seara, dupa aproximativ patru ore, ministrul afirmand inca o data, la iesirea din Ministerul de Finante, ca stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanta, celor care reduc evaziunea fiscala.

Ramaneti pe Wall-Street.ro pentru a afla mai multe detalii.



Citeste si