Consiliul Concurentei a autorizat schema de ajutor de stat privind limitarea anumitor poluanti in aer, proveniti din instalatiile mari de ardere. Valoarea ajutorului de stat ce urmeaza a fi acordat unui numar maxim de 25 de beneficiari este de 13 milioane lei (3,53 milioane euro). Aceasta schema a fost notificata de catre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, prin Administratia Fondului pentru Mediu.


In urma analizei notificarii, Consiliul Concurentei a ajuns la concluzia ca schema de ajutor de stat notificata indeplineste toate cerintele din Regulamentul privind ajutorul de stat regional, considerandu-se ca masurile de ajutor de stat sunt compatibile cu mediul concurential normal. Sprijinul financiar din partea statului va fi acordat pentru achizitia de instalatii si echipamente tehnologice noi care asigura reducerea sau limitarea emisiilor poluante in atmosfera si respecta valorile maxime de emisie prevazute prin lege. AFM va monitoriza activitatea intreprinderilor care vor beneficia de alocari de ajutor de stat, urmarind ca ajutorul de stat acordat, cumulat cu alte ajutoare de stat acordate pentru acelasi obiectiv in cadrul altor scheme, sa nu depaseasca plafonul maxim admis al intensitatii brute a ajutorului regional, respectiv 50%, plus 15% pentru IMM-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri