Cursurile școlii de programare pentru copii Logiscool se mută online, până la reluarea activității

Logiscool România, Școala Internațională de Programare pentru Copii și Adolescenți, oferă elevilor înscriși la cursurile de programare posibilitatea de a continua procesul de învățare într-un format online, în contextul închiderii școlilor ca măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus, se arată într-un comunicat de presă.

Școala pregătește un program național de burse, valabil în toate cele 35 de centre din țară, pentru copiii înscriși la cursurile sale, care provin din familii ale căror venituri au fost afectate pe fondul pandemiei de COVID-19.

Începând din această săptămână, elevii înscriși la Logiscool vor participa la sesiuni live de învățare sub îndrumarea instructorilor, sesiuni care își propun să reia procesul de predare într-un format online, interactiv și care să recreeze atmosfera sălilor de curs. Cursurile online vor avea și o componentă asincronă, sub forma unor tutoriale video, accesibile din platforma educativă proprie. Astfel, elevii pot parcurge lecția în ritmul lor, pot pune pauză în orice moment sau pot revedea indicațiile și explicațiile instructorului.

Totodată, școala va oferi posibilitatea celor care nu dispun de echipamente electronice necesare pentru a urma cursurile online să împrumute laptopurile școlii (în limita disponibilității), astfel încât elevii să poată participa la lecții. Părinților li se va oferi suportul necesar pentru a configura dispozitivele pentru accesarea platformei de învățare.

„Doar în România, în ultimele zile, peste 30 de instructori s-au mobilizat și și-au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a filma și edita primele lecții, care sunt disponibile deja elevilor. În completarea sesiunilor live, platforma noastră educativă va fi actualizată săptămânal cu noi lecții, conform programei, până la reluarea activității în sălile de curs”, a declarat Dana Bănică, manager Logiscool România.
Logiscool mai anunță și că lucrează la dezvoltarea unor burse prin care să sprijine copiii ai căror părinți se confruntă cu probleme pe fondul pandemiei de COVID-19, să-și finalizeze cursurile.

Citeste si:
Tabere urbane pentru copiii care nu se pot dezlipi de smartphone
Cat costa taberele urbane...

„Luăm în calcul un sistem de amânare a plăților, cât și dezvoltarea de burse de studiu Logiscool. Ne așteptăm ca peste 10.000 de elevi să acceseze cursurile noastre online, printre care sunt și copiii din familii care se confruntă cu probleme financiare. Este bine ca aceștia să-și continue studiile, să rămână conectați cu colegii și comunitatea lor, iar noi ne străduim să ajutăm cu tot ce putem”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Cursurile Logiscool au fost suspendate în data de 11 martie, odată cu închiderea școlilor publice.

Logiscool România oferă cursuri de programare și robotică pentru elevi cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Înființată în prima parte a anului 2018, aceasta numără deja 35 de centre de programare la nivel național, fiind prezentă în București și Ilfov cu 11 centre, în Cluj, Craiova și Timișoara cu câte două centre și cu câte un sediu în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu și Târgu Mureș.

Logiscool România face parte dintr-o rețea internațională de centre educaționale, prezentă în peste 16 țări din Europa, America și Asia. Până acum, peste 50.000 de copii au participat la cursurile, taberele și evenimentele conexe oferite de Logiscool.

Citeste si:
Situația la zi a vaccinărilor de COVID-19 în România
Situația la zi a vaccinărilor...

Sursa foto: Facebook Logiscool Romania
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri