Reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar va avea loc odată ce starea de urgență va înceta în România, a declarat Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a spus că această decizie este influențată de evoluția pandemiei de coronavirus.

”Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în functie de evoluția pandemiei din Rmânia, precum și de măsurile comunicate de Comitetul National pentru Situații speciale de Urgență”, a declarat Monica Anisie.

Ea a explicat că în contextul informațiiilor deținute până în prezent scenariul de lucru al ministerului prevede reluarea cursurilor dupa încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță

Toate măsurile luate de comun acord cu partenerii educaționali pot suferi modificări, în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

UPDATE ora 15:17

Citeste si:
Coronavirus: Elevii din Belgia revin la cursuri purtând măşti
Coronavirus: Elevii din...

Într-un comunicat al Ministerul Educației se arată că în contextul informațiilor deținute până în prezent privind evoluția pandemiei de SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie. În funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări.

În cadrul întâlnirii cu partenerii educaționali, s-au mai stabilit următoarele măsuri:

  • În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie.
  • Programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.
  • Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale vor fi anulate.
  • Sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
  • Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.
  • Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.
  • Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniță și cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Calendarele aferente proceselor amintite mai sus vor fi anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

În învățământul superior, activitățile se vor desfășura în mediul online. Activitățile care impun interacțiunea „față în față" vor fi recuperate modular, intensiv, după încetarea stării de urgență.

Citeste si:
Sfat pentru români: Un curs de IT vă poate ajuta să găsiți un job,...
Angajator cu mii de...

Admiterea la ciclul de licență în învățământul superior se va organiza după susținerea examenului național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație.

Sursa foto: Facebook Ministerul Educației

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Citește și
Orban: Persoanele cu venituri mici vor primi măşti de protecţie gratuite
Setari Cookie-uri