Un târg de licee online va fi organizat luna aceasta, în zilele de 23 și 24

Elevii claselor a 8-a vor avea ocazia de a se informa despre liceele de care sunt interesați, direct de la actualii liceeni, în cadrul Târgulul de Licee București Online. Evenimentul va avea loc în zilele de 23 și 24 mai

Întâlnirea online dintre liceenii de azi și liceenii de mâine va avea loc pe aplicația Discord, iar informațiile despre eveniment pot fi accesate pe pagina de Instagram a proiectului, @targlicee.online.

”Aceștia vor beneficia, pe lângă interacțiunea directă cu reprezentanții liceelor, și de informații statistice cu privire la mediile de intrare din anii anterioiri, rezultatele obținute la bacalaureat, etc”, anunță organizatorii.

Evenimentul este organizat de liceeni pentru viitorii liceeni care, din cauza pandemiei, nu s-au putut bucura, de evenimentul fizic organizat anual.

Elevii claselor a 8-a vor avea ocazia să adreseze întrebări și să descopere o față a liceelor prin ochii actualilor liceeni.

Hipermarketurile Auchan...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Ideea proiectului aparține unei liceene din Colegiul Național Gheorghe Lazăr și s-a născut cu o întrebare aruncată în mediul online, „vi se pare interesantă ideea unui târg de licee online?”, iar efectul a fost:

• peste 6000 de accesări a paginii de instagram în mai puțin de 48 de ore de la înființarea acesteia;

• peste 1000 de urmăritori ai aceleiași pagini;

• peste 300 de elevi doritori să își reprezinte liceul.

Citeste si:
Elevii cu cerințe educaționale speciale vor avea locuri distincte...
Locuri distincte pentru...

”De aici, a mai fost doar un pas până când Alexia Chiriță, împreună cu echipa sa, formată din Cosmin Vișan, Carina Gungor, Anca Dubălaru din Colegiul Național Mihai Viteazu și Iris Grigoraș și Maria Bozga din Colegiul Național Gheorghe Lazăr au pus la punct detallile proiectului. Ne-am adresat instituțiilor școlare (școlilor gimnaziale, liceelor, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ministerului Educației și Cercetării) pentru a le aduce la cunoștință și a le cere sprijinul pentru acest proiect născut «in lockdown»”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri