Noul calendar de organizare a examenului național de Bacalaureat – 2020 a fost publicat de Ministerul Educației

Noul calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat – 2020 a fost publicat de Ministerul Educației. Acesta prevede că probele scrise rămân conform formei inițiale. Afișarea rezultatelor va avea loc pe 30 iunie.

Calendarul Examenului de Bacalaureat este următorul:

  • Înscrierile sunt programate în perioada 3 - 10 iunie, iar între 11 şi 17 iunie - echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.
  • Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 23 iunie proba la Limba şi literatura maternă - proba E b) - proba scrisă.
  • În data de 24 iunie va avea loc Proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă, iar pe 25 iunie proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E d) - proba scrisă.
  • Rezultatele vor fi afişate pe 30 iunie, până la ora 12:00.
  • Contestaţiile vor putea fi depuse pe 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00, şi pe 1 iulie între 8:00 - 12:00.
  • Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate pe 5 iulie.

Potrivit comunicatului de presă, ordinul de ministru urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

În contextul epidemiologic actual, conform ordinului, se consideră centru de examen unitatea de învăţământ la care s-au înscris cel puţin 30 de candidaţi proveniţi din seria curentă şi/sau din seriile anterioare.

Vezi și: Calendarul pentru înscrierea online la grădiniță a fost publicat. Startul se dă în data de 25 mai

Citeste si:
Anisie, despre proiectul Teleşcoală: Va continua şi în noul an şcolar
Monica Anisie, despre...

Examene în vreme de pandemie

Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele:

  • organizarea sălilor de examen să se realizeze astfel încât în fiecare candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta - faţă/spate; sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire;
  • sălile deţin sisteme de supraveghere audio-video.

"Până la data de 8 iunie 2020, Comisia judeţeană de bacalaureat/a municipiului Bucureşti va nominaliza centrele de examen dintre unităţile de învăţământ care îndeplinesc condiţiile enumerate mai sus şi centrele zonale de evaluare, precum şi unităţile de învăţământ arondate acestora. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidaţi şi maximum 1.000 de candidaţi", afirmă aceeaşi sursă.

MEC precizează că elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei SARS-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii.

Citeste si:
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în...
UPDATE Comisia Europeană se...

Citește și: Părinţii îşi pot lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă. Legea a fost promulgată

"Pentru examenul naţional de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile judeţene de bacalaureat/a municipiului Bucureşti, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de contestaţii au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii igienico-sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat", se mai arată în comunicatul de presă.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Citește și
Bani pentru elevii de nota 10 la Bacalaureat. Cât alocă o primărie
Setari Cookie-uri