Anul acesta subiectele au fost mai ușoare, în comparație cu anii anteriori, spune profesoara de Limba și literatura română Ștefania Lucescu, de la Școala gimnazială Regina Elisabeta, din Bușteni, județul Prahova.

La proba de luni, 15 iunie, au fost prezenți peste 161.000 de elevi, potrivit Ministerului Educației.

Recomandăm și Subiecte Evaluarea Națională 2020: Ce subiecte au avut elevii la Limba română

„S-a încheiat prima probă a Evaluării Naționale, proba scrisă la Limba și literatura română. Anul acesta subiectele au avut un grad mediu de dificultate, aș aprecia chiar ușor, în comparație cu anii anteriori. Era previzibil acest lucru având în vedere faptul că, începând cu data de 11 martie, școala s-a mutat on-line și nu toți copiii au avut aceeași șansă de a se pregăti corespunzător pentru un examen de asemenea anvergură”, potrivit Edupedu.

Subiectele la română pe care le-au avut de rezolvat candidații la Evaluarea Națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți. Absolvenții de clasa a VIII-a au la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de mai jos. În această dimineață, la examenul scris de Limba și literatura română a fost extrasă varianta nr. 5 de subiecte.

Citește și MEC: 161.038 de candidaţi prezenţi la prima probă a Evaluării Naţionale; trei eliminaţi pentru tentativă de fraudă

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri