Secretar de stat: Un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5 – 6 la Evaluarea Națională

La Evaluarea Națională 2020, „după părerea specialiștilor, au fost subiecte normale. Chiar mă uitam pe rețelele de socializare, un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5 – 6 rezolvând aceste subiecte”, a declarat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari.

“Este o măsură a gradului lor de pregătire. Nota reflectă cât știe copilul și să își formeze competențele”, a spus Barcari, cu privire la subiectele de la Evaluarea Națională 2020, la Digi24.

"După părerea specialiștilor au fost subiecte normale. Chiar mă uitam pe rețelele de socializare, un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații ar fi putut să ia 5 - 6 rezolvând aceste subiecte", a spus Barcari.

Citește și PREMIERĂ: Numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat

Ea a completat că nu aceste note sunt obiectivul, ci ca "elevii să meargă mai departe în învățământul liceal sau profesional".

Citeste si:
Șoc pentru o elevă care a luat 6 la matematică
Șoc pentru o elevă care a...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Întrebată ce notă ar fi luat dacă ar fi participat acum la examenul de matematică, Barcari a răspuns că nu s-a uitat pe subiecte: "Ne-am ocupat cu organizarea, o să încerc să le rezolv și o să vă transmit".

"La română mi s-a părut frumos subiectul, au trecut ceva ani de când nu am mai făcut gramatică, nu pot să spun acum ce notă aș fi luat, da colegii mei m-au asigurat că subiectele au fost exact pe structura testelor de antrenament iar copiii au lucrat astfel de teste", a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educației.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri