Școala de afaceri ASEBUSS demarează un program de mentorat

25 de absolvenți ai programelor EMBA organizate de ASEBUSS vor fi mentori pentru cursanții instituției, din anii I și II, ȋncepând cu seriile din 2020.

”ASEBUSS devine prima școală de afaceri din România care pune la dispoziția studenților săi un program de mentorat, la fel cum o fac universități de prestigiu din lume, precum London Business School, INSEAD, Foster Business School sau IESE”, se arată într-un comunicat.

Mentoratul și discuțiile cu alți antreprenori reprezintă principala sursă de învățare la care apelează antreprenorii de start-up (41%) din România, se arată ȋntr-un studiu din 2019. Trendul este unul global, având ȋn vedere că mulți dintre cei mai de succes antreprenori din lume au avut mentori. Printre ei se numără Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey, Tony Robbins sau Richard Branson.

Astfel, programul lansat de ASEBUSS, ȋn parteneriat cu Asociația Alumni Business Cluba fost lansat din dorința școlii dea oferi suport suplimentar studenților ȋn atingerea obiectivelor profesionale și personale.

Având ȋn vedere că anul 2020 este, până acum, unul atipic, din multe puncte de vedere, am căutat să vedem cum ȋi putem ajuta și mai mult pe actualii și viitorii noștri cursanți să facă față provocărilor. Așa cum am mai spus, noi punem mare preț pe ȋnvățarea directă, practică și pe interacțiunea umană. De aceea, am ajuns la concluzia că un program de mentorat ar fi benefic pentru ei și i-ar ajuta să ȋși crească networking-ul, să ȋnvețe din experiența unor manageri și antreprenori de succes cum să ȋși gestioneze cariera, să descopere noi oportunități de afaceri și să găsească un echilibru ȋntre viața profesională, cea personală și timpul alocat studiului”, spune Ovidiu Dȋmbean-Creta, rectorul ASEBUSS.

Citeste si:
Cum poți transforma criza într-un moment ideal pentru dezvoltarea...
Specialiști în dezvoltare:...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Studenții ASEBUSS s-au ȋnscris la programul de mentorat, ȋn perioada 20-31 mai, ȋn baza unui formular ȋn care și-au exprimat obiectivele de afaceri. Programul de mentorat se va desfășura pe toata durata cursurilor, când fiecare echipă mentor-mentee va putea să țină legătura constant, să aibă două ȋntâlniri pe lună, fie față ȋn față, online sau telefonic.

Echipa ASEBUSS a oferit consultanță gratuită managerilor și antreprenorilor afectați de criză

Ȋncă de la startul crizei, ASEBUSS a considerat necesar să se implice ȋn sprijinirea comunității de afaceri, a companiilor și antreprenorilor pentru a le oferi claritate, susținereși propuneri concrete de redresare și reorganizare a activității,ȋntr-o perioadăȋn care mediul economic a fost și continuă să fie puternic afectat de criza globală.

Ȋntre 1 aprilie și 15 mai, aproape 50 de practicieni din rețeaua ASEBUSS, alumni și profesori cu experiență, au acordat consultanță gratuită pentru manageri si antreprenori aflați ȋn dificultate.

Citeste si:
Trei cai prin care poti avansa in cariera si NU sunt promovari
Trei moduri prin care poti...

Industriile din care au venit cele mai multe solicitări au fost: HoReCa, domeniul alimentar, servicii diverse: mobilier la comandă, centre de tratamente șicentre medicale, training, cercetare de piață, publicitate.

ASEBUSS este primul furnizor de programe MBA româno-americane din România, cu activitate pe piața serviciilor de business education ȋncă din 1993. În prezent, derulează două programe – Executive MBA și Entrepreneurial MBA, ambele în parteneriat cu universități americane de prestigiu. ASEBUSS are cea mai mare comunitate de alumni din România – peste 1.500 de manageri și antreprenori. Absolvenții ASEBUSS conduc companii mari din domenii precum farma, retail, producție, bancar sau IT.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »



Setari Cookie-uri