FJSC: Deontologia apare din nou ca materie obligatorie pentru Științele Comunicării

Deontologia a fost reintrodusă în lista cursurilor obligatorii pentru domeniul Științele Comunicării, iar Legislația media figurează din nou în lista disciplinelor complementare, în documentele de referință publicate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, după cum a semnala, pe pagina sa de Facebook, Raluca Radu, șefa departamentului de Jurnalism a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București.

Ea notează acum că modificările în standardele ARACIS au fost făcute la sfârșitul lunii aprilie și publicate pe site-ul Agenției acum o lună, pe 26 mai, scrie Edupedu.

Dispariția deontologiei din rândul materiilor obligatorii la toate facultățile de comunicare fusese semnalată la începutul anului, când zeci de profesori universitari și reprezentanți ai unor ONG-uri au transmis ARACIS o scrisoare deschisă în care cereau ca agenția să îndrepte această “eroare materială”.

Aceștia arătau în scrisoarea deschisă că “Deprofesionalizarea în relații publice și publicitate este primul pas în instaurarea unui regim autoritar, cu interese reduse în menținerea transparenței decizionale în instituțiile publice, a transparenței afacerilor, a pieței libere. Din păcate, istoria recentă a României a demonstrat că un regim totalitar, cum a fost regimul comunist, nu permite nici măcar existența profesiilor de specialist în relații publice și specialist în publicitate, iar jurnaliștii sunt instrumentalizați în propagandă și legitimarea puterii abuzive”.

Citeste si:
Politia la control! Sunt verificate respectarea principiilor de etica
Politia la control! Ministrul...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri