Bacalaureat 2020: Au fost publicate rezultatele finale, după contestații

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, la examenul de Bacalaureat au fost publicate astăzi pe bacalaureat.edu.ro, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Rezultatele finale la Bacalaureat sunt publicate în format anonimizat.

După soluționarea contestațiilor, numărul mediilor de 10 a crescut considerabil, ajungând la 307. Înainte de soluționarea contestațiilor, au fost obținute 232 de medii maxime, ceea ce era un record al ultimilor 17 ani, scrie Digi24.

Un număr de 62.790 de contestaţii au fost depuse la sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat, potrivit Agerpres.

Dintre acestea, 23.954 de contestaţii au vizat lucrări la proba scrisă de Limba şi literatura română, 492 de contestaţii au fost depuse la proba de limba şi literatura maternă, în timp ce la proba obligatorie a profilului au fost înregistrate 20.741 de contestaţii. La proba la alegere a profilului şi specializării au fost depuse 17.603 contestaţii.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse în Capitală (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine - sub 650 de contestaţii - în judeţele Mehedinţi, Călăraşi, Covasna, Ialomiţa şi Tulcea.

Ministerul Educaţiei a anunţat că rata de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, atât pentru promoţia curentă, cât şi promoţiile anterioare, a fost de 62,9%. Pentru promoţia curentă, rata de promovare a fost de 71,4%, iar pentru promoţiile anterioare - 25%.

Rezultate Bacalaureat 2020: notele au fost publicate

Rezultatele de la BAC 2020 au fost afișate la avizierele liceelor, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și pot fi accesate în cadrul articolului. Puteți vedea primele rezultate de la Bacalaureat 2020 marcate, în premieră, de anonimizarea notelor: în locul numelui, pe liste apare un cod pe care îl știu doar absolventul de liceu care a susținut examenul și profesorii din școală, scrie edupedu.ro.

Este cel mai mare număr de medii maxime obținute la Bacalaureat din ultimii 17 ani. În urmă cu un an, la Bacalaureat au fost obținute 224 de medii de 10, ceea ce era cel mai bun rezultat din ultimii 16 ani. Astfel, în 2020 numărul mediilor maxime a crescut la 232.

Citeste si:
BAC-ul s-a terminat: cinci domenii în care te poți angaja ACUM
BAC-ul s-a terminat: cinci...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri