Această perioadă extraordinară, plină de provocări și dificultăți, în care incertitudinea și volatilitatea sunt prezente în toate domeniile, se poate dovedi a fi în același timp plină de oportunități pentru cei care îndrăznesc și care au curajul să acționeze.

E momentul ca profesioniștii, managerii și antreprenorii cât și companiile în care activează să aibă o atitudine conservatoare dar în nici un caz nu este timpul pentru inactivitate, pentru a rămâne încremeniți și pentru a amâna activități și decizii importante.
Acum toate planurile și strategiile făcute înainte de pandemie sunt istorie iar regândirea, adaptarea și implementarea lor va separa pierzătorii de câștigători. Este foarte posibil ca același lucru să se aplice și în cazul managerilor care își pot dezvolta competențele și își pot crește valoarea de piață cu ajutorul transformării prin educație chiar în timpul acestei crize. Astfel, conform lui Vasile Alecsandru Strat, decanul Bucharest Business School (BBS), începerea unui program de EMBA/MBA în această perioadă este o idee inspirată deoarece îți va permite să te dezvolți, să îți crești competențele și să parcurgi un proces transformațional prin interacțiunile cu profesorii și colegii care vin cu experiență și expertiză din domenii cu care probabil nu te-ai întâlni în alte condiții. Un program MBA te va ghida prin toate fațetele unui business și nu doar prin cele care îți plac sau care te interesează și te va pregăti atât pentru perioadele bune cât și pentru perioadele de criză. Întregul parcurs EMBA/MBA te va face să îți testezi limitele, să ieși din zona de confort, dedicându-te unui efort constant de învățare, de internalizare și dezvoltare pe parcursul lunilor programului. Tot în cadrul unui program EMBA/MBA își vei dezvolta calitățile de lider și își vei perfecționa mecanismul decizional, îți vei dezvolta capacitatea de a identifica talente și de a forma echipe puternice și vei învăța cum să decizi alocarea sau realocarea resurselor în funcție de context.
Astfel, BBS propune mediului de afaceri din România un parteneriat în această perioadă, în zona educației dedicate profesioniștilor și managerilor prin cele două programe pe care le organizează, programul Executive MBA Româno-Canadian și programul Professional INDE MBA Româno-Francez. Aceste două programe sunt primele programe MBA înființate în România, începând chiar din 1991 și au cele mai numeroase comunități de absolvenți de pe plan național. Procesul de înscriere este încă deschis, informații detaliate sunt disponibile pe paginile web ale programelor, iar echipa BBS este de asemenea disponibilă să ofere detalii suplimentare celor interesați.

Loredana Butnaru, General Manager Miele România și Ungaria și absolventă a programului EMBA Româno-Canadian consideră că în aspirația oricărui profesionist spre o cariera de succes, educația este esențială și este elementul care poate face diferența. Cu atât mai mult în perioade dificile, ca cea pe care o trăim acum, experiența în business își va spune cuvântul, însă experiența împreună cu educația din cadrul unui program MBA vor fi de neegalat. Cu siguranță un MBA este crucial fiind cel care transformă și care declanșează o nouă etapă în orice carieră.

Adriana Record, profesor în cadrul programului MBA INDE și în același timp Director Executiv al CCIFER menționează și ea că formarea executivă este esențială pentru managerii care doresc să iși accelereze cariera, mai ales în aceste momente extraordinare. Formatele actuale, care presupun interacțiuni atât cu profesori universitari cât și cu specialiști din mediul privat, oferă participantilor acces la o structura conceptuală puternică dar și la o practică diversă și solidă și astfel pot să iși formalizeze profilul de manager, să iși seteze o viziune pe care să incerce să o aplice si să o îmbunatățească în practica de zi cu zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri