Aproape 90% din unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu vor începe şcoala normal, în scenariul verde, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean, potrivit Agerpres.

"Astăzi au fost avizate de către ISJ Sibiu şi DSP Sibiu, precum şi aprobate de către CJSU Sibiu, scenariile de începere a anului şcolar 2020 - 2021, trimise de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu. Din centralizarea realizată se observă următoarele: scenariul verde - 280 de unităţi de învăţământ (86,6%), scenariul galben - 43 de unităţi de învăţământ (9,9%) (14 unităţi de învăţământ datorită ratei de incidenţă situată între 1 şi 3 în UAT-urile Alma, Şeica Mare, Cristian, Poplaca, Jina, Miercurea Sibiului şi Loamneş, iar 29 de unităţi de învăţământ din UAT verzi din cauza lipsei de spaţiu)", se arată într-un comunicat al IŞJ Sibiu, transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, nouă unităţi de învăţământ vor relua cursurile în scenariul roşu din cauza pandemiei, iar alte trei din cauza nefinalizării lucrărilor.

"Scenariu roşu - 12 unităţi de învăţământ - 3,5% (9 unităţi de învăţământ datorită ratei de incidenţă peste 3 în UAT-urile Ludoş, Slimnic şi Arpaşu de Jos, 3 unităţi până la sfârşitul lunii septembrie deoarece lucrările existente nu s-au finalizat - Liceul teoretic 'C. Noica' Sibiu, Liceul Teologic Baptist 'Betania' Sibiu şi Colegiul Tehnic 'Cibinium' Sibiu)", arată ISJ.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri