Trei cazuri de COVID-19 confirmate la mai multe unități școlare din municipiul Brașov. Cum se vor desfășura orele

Trei cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în tot atâtea unităţi de învăţământ din municipiul Braşov, în ultimele zile, fiind vorba de doi elevi şi un cadru didactic, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov.

Cei doi elevi depistaţi pozitiv la testul COVID-19 studiază la Colegiul Naţional "Unirea" respectiv la Liceul de Muzică, iar în cel de-al treilea caz este vorba despre un cadru didactic auxiliar de la Grădiniţa nr.9, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, la Colegiul Naţional "Unirea", unde a fost depistată cu COVID-19 o elevă de clasa VIII-a, conducerea unităţii şcolare a luat decizia de a-i carantina doar pe colegii acesteia, clasa respectivă trecând la scenariul roşu (cursuri online) cel puţin timp de 8 zile.

În ce priveşte profesorii care au intrat în contact cu aceasta, în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că aceştia au respectat măsurile de protecţie (mască şi distanţare fizică), astfel că aceştia vor preda în continuare la clasă.

În celelalte două cazuri, confirmate miercuri dimineaţa, ancheta epidemiologică este în desfăşurare şi urmează ca, în funcţie de rezultatele acesteia, să se ia decizii.

Citeste si:
Coronavirus 16 octombrie | Care sunt județele cu peste 100 de cazuri
Coronavirus 16 octombrie |...

De la începutul anului şcolar, un alt cadru didactic, de la Grădiniţa nr.22 din municipiul Braşov, a fost confirmat cu COVID-19, în cazul acestei unităţi de învăţământ luându-se decizia de a se trece, temporar, la scenariul roşu.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »Setari Cookie-uri