14 Octombrie 2020

Crește presiunea pe orele online, după ce tot mai multe unități de învățământ trec la scenariul roșu



Ministerul Educației a reactualizat scenariile privind modul de funcționare în școli. Astăzi, 135 de școli au activat scenariul roșu de funcționare, ceea ce înseamnă că elevii vor învăța exclusiv online. Astfel, în total, numărul școlilor care funcționează după acest scenariu a ajuns la 789, scrie EduPedu.

  • 11.633 de unități de învățământ în Scenariul 1 (Scenariul verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.234 de unități de învățământ în Scenariul 2 (Scenariul galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 789 de unități de învățământ în Scenariul 3 (Scenariul roșu) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.



Citeste si