Guvernul va aproba alocarea din Fondul de Mediu a 100 de milioane de lei pentru finanţarea programului şcolar "Săptămâna verde", a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"Decidem azi ca programul şcolar 'Săptămâna verde' să fie finanţat, aşa cum este firesc, din Fondul de Mediu. Alocăm acestui proiect un buget de 100 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi în acest an şi anul viitor pentru activităţi educaţionale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului", a spus Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Dacă de suma alocată de minister, cea de 100 de milioane de lei, ar beneficia toți cei aproximativ 2,9 milioane de elevi din România (câți erau înscriși la începutul anului școlar 2023-2024), ar reveni 34 de lei/copil. Cei 34 de lei, însă, se împart la doi, dat fiind faptul că suma este alocată pentru doi ani școlari (cel curent și următorul). Prin urmare, suma de care ar beneficia un elev, pentru „Săptămâna Verde” ar fi de 17 lei.

Ce este „Săptămâna verde” și când are loc în școli

”Săptămâna verde”, anunțată în 2022 ca o săptămână când orele se vor face în aer liber, a fost definită în cea mai recentă metodologie ca o săptămână în care ”se realizează activităţi educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului”. În perioada respectivă nu se organizează cursuri conform orarului obișnuit, ci va fi în vigoare un orar special.

Conform ministerului Educației, în cele 5 zile ale programului„Săptămâna verde” din anul școlar 2023-2034 se pot desfășura lecții în natură, dezbateri, jocuri de rol, vizionări de documentare, experimente, biblioteci vii, teatru, proiecte de servicii în folosul comunității, voluntariat, expediții și excursii în parcuri naturale și arii protejate și alte activități. Clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din cel postliceal vor face activităţi de instruire practice în locul acestor programe.

„Săptămâna Verde” poate fi programată în structura actuală a anului școlar oricând între 11 septembrie 2023 și sfârșitul celui de-al patrulea modul, adică 26 aprilie 2024. Decizia este luată de fiecare unitate de învăţământ.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri